میلاد پیامبر مهربانی ها بر شما مبارک باد
ساعت ٧:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٥/٢۸   کلمات کلیدی:


باویتامین ها خوش اندام شوید
ساعت ۱:٥۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٥/٢٤   کلمات کلیدی: جذب ویتامین

 

اگر به دنبال وزن ایده‌آل هستید و می‌خواهید خوش تیپ باشید ، باید بدانید برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌توانند بهلاغری و کاهش وزن کمک کنند.

آهن، ویتامین C، منیزیم و غیره در خدمت زیبایی اندام شما خواهند بود. برای آشنایی با شیوه‌ی لاغری این مواد مغذی با ما همراه باشید.

 

ویتامین C : تجمع چربی‌ها را محدود می‌کند

ویتامین C می‌تواند همیار لاغری شما باشد. می‌پرسید چگونه؟ ویتامین C می‌تواند نقش موثری در سنتز نورآدرنالین داشته باشد. نورآدرنالین ماده‌ای است که از غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود و تجمع چربی‌ها را محدود می‌کند. اما همه چیز به همین جا ختم نمی‌شود. این ریز مغذی موثر همچنین باعث می‌شود بدن راحت‌تر آهن را جذب کند برای همین خاصیت ضدخستگی دارد.

وقتی شما احساس شادابی می‌کنید و خسته نیستید تحرک بیشتری خواهید داشت. خودتان بهتر می‌دانید که تحرک بیشتر مساوی است با تجمع کمتر چربی‌ها در بدن. حواستان باشد که استرس و فشارهای روحی میزان ویتامین C بدن را کاهش می‌دهد برای همین است که بیشتر افراد در دورانی که فشارهای روحی بیشتری تحمل می‌کنند چاق‌تر می‌شوند.

 

مواد غذایی سرشار از ویتامین C : 

انگور فرنگی (200 میلی گرم در هر 100 گرم)، جعفری( 170 میلی گرم در هر 100 گرم) و گریپ‌فروت( 37 میلی گرم در هر 100 گرم)

 

ویتامین B : سلاحی برای مبارزه با گرسنگی

ویتامین‌های گروه B، استرس، فشارهای روحی و به همین ترتیب خطراضافه وزن را کاهش می‌دهند. واقعیت این است که این ویتامین‌ها باعث تولید ناقل‌های عصبی یا همان نروترانسمتورهایی( مانند تریپتوفان، دوپامین، سروتونین) می‌شوند که اعصاب شما را آرام می‌کنند. در این حالتمیل به ناخنک زدن، پرخوری یا نیاز شدید به مواد غذایی شیرین کاهش می‌یابد.

ویتامین‌های B6 و B9 نیز به بهبود عملکرد غده‌ی تیروئید کمک می‌کنند. اختلال درکار تیروئید روی وزن تأثیر می‌گذارد. البته حواستان باشد دریافت ویتامین B6 نباید بیش از 200 میلی گرم در روز باشد زیرا دز بالای آن باعث ایجاد مسمومیت می‌شود.

 

مواد غذایی سرشار از ویتامین B :

ویتامین B6 به میزان قابل توجهی در سیر (1.2 میلی گرم در هر 100 گرم) و گردو ( 0.730 میلی گرم در هر 100 گرم)، ویتامین B9 در شاهی ( 0.2 میلی گرم در 100 گرم) یا اسفناج ( 0.19 در هر 100 گرم) وجود دارد.

 

کلسیم: همیار لاغری

هر چند هنوز دانشمندان به درستی نمی‌دانند کلسیم با چه مکانیزمی باعث کاهش وزن می‌شود اما نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که این ماده‌ی معدنی شما را لاغر می‌کند. نتایج یک پژوهش آمریکایی که روی 54زنبین 18 تا 31 سال انجام شده نشان می‌دهد این ماده‌ی معدنی به لاغری کمک می‌کند.

محققان معتقدند افرادی که روزانه کمتر از 780 میلی گرم کلسیم دریافت می‌کنند بیشتر در معرض اضافه وزن قرار می‌گیرند و خانم‌هایی که 780 میلی گرم کلسیم مصرف می‌کنند وزن ثابتی دارند. همین پژوهش نشان می‌دهد زن‌هایی که روزانه 1 گرم کلسیم دریافت می‌کنند لاغر می‌شوند. بنابراین به نظر می‌رسد شانس لاغری با مصرف محصولات لبنی بالاتر است.

 

مواد غذایی سرشار از کلسیم :

شیر کم چرب ( 1300 میلی گرم کلسیم در هر 100 گرم) پنیر پارمیسان (1200 میلی گرم در هر 100 گرم). توجه داشته باشید که این پنیر در عین حال چرب است.

 

پتاسیم: جلوی احتباس آب را می‌گیرد

پتاسیم تأثیر مُدری دارد. یعنی ادرارآور است. در واقع این ماده‌ی معدنی میزان آب موجود در سلول‌ها را تنظیم و دفع کلیه‌ها را راحت‌تر می‌کند. پتاسیم همچنین هورمون آلدوسترون که در متابولیسم سدیم ( نمک ) نقش دارد را تنظیم می‌کند. در نتیجه پتاسیم نمی‌گذارد بدن شما دچار « ورم » شود.

 

مواد غذایی سرشار از پتاسیم :

زردآلوی خشک ( 1520 میلی گرم در هر 100 گرم )، موز ( 1150 میلی گرم در هر 100 گرم ) و زنجبیل ( 1126 میلی گرم در هر 100 گرم )

 

کروم : خواص ضدچاقی

کروم عملکرد انسولین را بهبود می‌بخشد. این ریز مغذی مسئول تنظیم میزان گلوکز خون است و می‌تواند نقش ضدچاقی داشته باشد. حواستان باشد فشارهای روحی تولید هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد و این هورمون به میزان ذخیره‌ی کروم بدن آسیب می‌رساند.

 

مواد  غذایی سرشار از کروم :

سیب زمینی ( 0.030 میلی گرم در هر 100 گرم )، جعفری ( 0.007 میلی گرم در هر 100 گرم ) اسفناج ( 0.005 میلی گرم در هر 100 گرم ).

 

آهن : موثر در جذب قندها

کمبود آهن از علائم کم خونیاست که در پی آن خستگی به بار می‌آید. زمانی که بدن احساس خستگی می‌کند میل کمی به تحرک و سوزاند ن انرژی دارد. این مسئله نیز به انباشته شدن کالری‌ها و در نتیجه تجمع چربی‌ها منجر می‌شود.

 

مواد غذایی سرشار از آهن :

زنجبیل ( 14 میلی گرم در هر 100 گرم )، جعفری ( 5.5 میلی گرم در هر 100 گرم ) و زردآلوی خشک ( 5.2 میلی گرم در هر 100 گرم ).

 

منیزیم : کالری می‌سوزاند

منیزیم به بدن کمک می‌کند تا به روش موثری از کالری‌های بدن استفاده کند. در واقع به نوعی باعث سوزاندن چربی‌ها می‌شود. برای همین کمبود این ماده‌ی معدنی روی اضافه وزن تأثیر می‌گذارد.

توصیه می‌کنیم مواد غذایی حاوی منیزیم را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید و یادتان باشد که استرس میزان این ماده‌ی معدنی مفید را کاهش می‌دهد. بدن ما برای جبران استرس‌های وارد شده مصرف قند خود را بالا می‌برد. برای همین است زمانی که در بحران روحی قرار داریم میل زیادی به مواد غذایی شیرین نشان می‌دهیم.

 

مواد غذایی سرشار را منیزیم :

گردو ( 252 میلی گرم در هر 100 گرم )، زنجبیل ( 157 میلی گرم در هر 100 گرم ).

 

منبع : tebyan.net

 


شایع ترین علایم ابتلا به بیماری تیروئید
ساعت ۱٢:۳٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

شایع ترین علایم ابتلا به بیماری تیروئید

thyroid_gland

میلیون‌ها نفر دچار مشکلات تیروئیدی هستند اما اکثریت آنها از آن بی‌خبرند. تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل است که در گردن قرار گرفته است، غده مهم در متابولیسم و سوخت‌وساز بدن محسوب می‌شود. وقتی غده تیروئیدتان خوب عمل نکند، می‌تواند بر هر جنبه از سلامتیتان، به‌ویژه وزن، افسردگی و سطح انرژی‌تان اثر بگذارد.

ازآنجاکه مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده‌اند می‌تواند به شدت موجب چاقی، بیماری‌های قلبی، افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناکارایی جنسی، ناباروری و علائم و مشکلات دیگر شوند، خیلی مهم است که مراقب وضعیت سلامتی خودتان باشید.


برای اینکه مشکل تیروئید داشته باشید لازم نیست همه این علائم را در خود مشاهده کنید. در زیر به چند مورد از متداول‌ترین علائم و نشانه‌های تیروئید اشاره می‌کنیم:

۱- درد مفصلی و عضله، مشکلات تونل کارپ و تاندون

درد در ناحیه عضلات و مفصل‌ها، ضعف دست‌ها و گرایش به ایجاد مشکل تونل کارپال در دست‌ها، تونل تارسال در ران‌ها و التهاب پلانتار در پاها، همه می‌توانند از علائم مشکلات تیروئید تشخیص داده‌نشده باشند.

۲- ناراحتی در گردن/بزرگ شدن گردن

احساس تورم در گردن و ناراحتی در قسمت جلویی گردن، خش‌دار شدن صدا یا بزرگ شدن محسوس تیروئید، همه از علائم تیروئید به شمار می‌روند.

۳- تغییر در وضعیت پوست و مو

پوست و مو شدیداً دربرابر مشکلات تیروئید آسیب‌پذیر هستند و به‌ویژه، ریزش مو یکی از متداول‌ترین علائم مشکلات تیروئید می‌باشد. در کم‌کاری تیروئید، موها معمولاً شکننده، زبر و خشک می‌شوند که خیلی راحت شکننده شده و می‌ریزند. پوست نیز ممکن است شدیداً زبر، خشک و پوسته‌پوسته شود. در کم‌کاری تیروئید، معمولاً ریزش موی غیرطبیعی در لبه بیرونی ابرو ایجاد می‌شود. در پُرکاری تیروئید، ریزش موی جدی اتفاق افتاده و پوست نیز حساس و نازک می‌شود.

۴- مشکلات گوارشی

کم‌کاری تیروئید معمولاً با یبوست جدی و طولانی مدت همراه است درحالیکه پُرکاری تیروئید با اسهال و سندرم روده آسیب‌پذیر همراه است.

۵- بی‌نظمی عادت‌ماهیانه و مشکلات باروری

کم‌کاری تیروئید معمولاً موجب سنگین‌تر شدن، دردناک‌تر شدن و بیشتر شدن عادت‌ماهیانه می‌شود و در پُرکاری تیروئید معمولاً عادت‌ماهیانه بسیار کوتاه، سبک و دیر‌به‌دیر خواهد شد. مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده و درمان نمی‌شوند ممکن است منجر به ناباروری نیز شوند.

۶- سابقه خانوادگی

اگر مشکلات تیروئید در خانواده شما موروثی باشند، شما بیشتر در معرض ابتلا به آنها قرار دارید. البته ممکن است از وجود این مشکل در خانواده خود اطلاع نداشته باشید، زیرا این مشکل معمولاً در میان نسل قبل به‌عنوان گواتر معروف بوده است. بنابراین به هر حرف و صحبتی که در خانواده درمورد گواتر و اضافه وزن ناشی از مشکل غدد پیش آمد دقت کنید زیرا همین‌ها می‌تواند به طور غیرمستقیم به مشکلات تیروئید اشاره داشته باشد.

۷- مشکلات کلسترول

بالا رفتن کلسترول، مخصوصاً وقتی به رژیم‌غذایی، ورزش یا داروهای پایین‌آورنده کلسترول واکنش‌پذیر نباشد، می‌تواند نشانه کم کاری تیروئید باشد. پایین بودن غیرطبیعی کلسترول نیر می‌تواند نشانه پُرکاری تیروئید باشد.

۸- افسردگی و اضطراب

افسردگی و اضطراب می‌توانند نشانه‌هایی از بیماری تیروئید قلمداد شوند. کم‌کاری تیروئید معمولاً با افسردگی همراه است و پُرکاری آن معمولاً با اضطراب و حملات ترس. افسردگی که به داروهای ضدافسردگی نیز واکنش نمی‌دهد هم می‌تواند نشانه یک اختلال تیروئید تشخیص داده نشده باشد.

۹- تغییرات وزن

ممکن است یک رژیم‌غذایی کم‌چربی و کم‌کالری را با یک برنامه ورزشی قوی دنبال کنید اما موفق به پایین آوردن وزنتان نشوید. مشکل در پایین آوردن وزن می‌تواند نشانه کم‌کاری تیروئید باشد. در پُرکاری تیروئید نیز ممکن است باوجود خوردن همان مقدار غذای قبل یا حتی بیشتر از آن وزنتان پایین بیاید. تغییرات وزن بی‌دلیل و غیرطبیعی می‌تواند نشانه‌های کم‌کاری یا پُرکاری تیروئید باشند.

۱۰- خستگی

احساس خستگی وقتی از خواب بیدار می‌شوید، طوریکه انگار ۸ تا ۱۰ ساعت خواب شب برایتان کافی نبوده است و قادر نیستید فعالیت‌های روزمره‌تان را شروع کنید، می‌تواند نشانه‌های مشکلات تیروئید باشد. (در پُرکاری تیروئید هم ممکن است فرد دچار بی‌خوابی شوید و همین باعث خسته ماندن شما در طول روز شود.)

اگر این علائم را در خود مشاهده می‌کنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش کامل تیروئید از شما گرفته و وضعیتتان را ارزیابی کند.


نکاتی برای جلوگیری از پیشرفت دیابت
ساعت ۱٢:۳۳ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

نکاتی برای جلوگیری از پیشرفت دیابت

رعایت برخی پرهیزهای غذایی و مصرف به موقع دارو از مواردی هستند که انجامشان برای بیماران دیابتی از ضرورت بسیار برخوردار است. اما در اینجا ۱۰ نکته اساسی به بیماران دیابتی گوشزد شده، که در مراقبت بهتر، پیشگیری از بروز مشکلات جدی در آینده و بهبود سریعتر کاربردی هستند.

۱- نسبت به بیماری خود احساس تعهد کنید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

افرادی مانند پزشک، متخصص تغذیه، پرستارانی که به شما آموزش های خاص می دهند و …، که در مراقبت از شما در برابر دیابت همراهی تان می کنند، در واقع حامی و مشوق شما در بهبود وضع تان هستند. اما باید به یاد داشته باشید که هیچ کس به اندازه خودتان در سلامتی و بهبود بیماری شما موثر نیست.

سعی کنید هر آنچه لازم است در رابطه با دیابت بدانید. مصرف غذای سالم را در خود به عادت تبدیل کنید. رعایت تعادل در وزن می تواند تاثیر بسزایی در سلامتی داشته باشد. به صورت منظم به قند خون خود نظارت داشته باشید و دستورالعمل های پزشک را در نگه داشتن قند خون در وضعیت طبیعی، با جدیت دنبال کنید. لازم نیست از چیزی واهمه داشته باشید. هر کجا که لازم باشد می توانید از پزشک، پرستار، متخصص تغذیه و … کمک بگیرید. آنها کمک شان را از شما دریغ نمی کنند.

۲- سیگار نکشید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

اگر سیگار می‌کشید (و یا هر دود دیگری را مورد مصرف قرار می دهید) لازم است هر چه زودتر نسبت به ترک آن اقدام کنید. مصرف سیگار خطر ابتلا به عوارض مزمن دیابت از جمله حمله قلبی، سکته، آسیب های عصبی و بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.

طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، افراد مبتلا به دیابت که سیگار می کشند تا سه برابر بیشتر از دیابتی های پاک در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.

۳- کلسترول و فشار خون خود را تحت کنترل داشته باشید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

فشار خون و کلسترول بالا، به عروق شما آسیب رسانده و احتمال بروز حمله قلبی را افزایش می دهند. احتمال ظهور مشکلات ناشی از فشار خون و کلسترول بالا، در یک فرد دیابتی بسیار بیشتر است و درصد بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. مصرف غذاهای سالم و ورزش منظم می تواند یک راه حل مناسب با بازدهی دراز مدت برای شما باشد. البته در برخی موارد نیاز به مصرف دارو نیز احساس می شود، اما زیاده روی در استفاده از دارو، توصیه نمی شود.

۴- چک آپ ِ عمومی و مراجعه به چشم پزشک را حداقل سالی یک بار انجام دهید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

هر چند که اغلب بیماران دیابتی به صورت منظم تحت نظر پزشک یا معاینات منظم قرار می گیرند، اما این معاینات جایگزینی برای چک آپ های سالیانه و مراجعه به چشم پزشک نمی باشند. در چک آپ سالیانه، عوارض جانبی دیابت، مانند آسیب های کلیوی و یا مشکلات قلبی و عروقی بررسی می شوند. همچنین چشم پزشک نیز آسیب های احتمالی به شبکیه و همچنین آب مروارید یا آب سیاه را -که از عوارض جانبی دیابت به شمار می روند- مورد بررسی قرار می دهد.

۵- وضعیت واکسن های خود را به روز نگه دارید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

لازم است بدانید دیابت عاملی بر تضعیف هر چه بیشتر سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زا است. به همین دلیل تزریق واکسن به یک فرد دیابتی می تواند توان فیزیکی بدن او را به شدت تضعیف کند. پس در خصوص تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنید.

اما چه واکسن هایی ضرورت دارند:
-واکسن آنفلوآنزا: این واکسن که به صورت سالانه باید انجام شود که به افزایش مقاومت در برابر بیماری در فصل های شیوع این بیماری کمک می کند.
-واکسن ذات الریه: در بسیاری موارد، دریافت واکسن ذات الریه اغلب برای یک بار در طول عمر کافی است. اما ممکن است برای یک فرد دیابتی که بالاتر از ۶۵ سال سن دارد تزریق مجدد این واکسن، هر پنج سال یک بار ضرورت پیدا کند.
-واکسن هپاتیت ب: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، انجام واکسیناسیون بر ضد هپاتیت ب، برای بیماران دیابتی نوع یک و دو که ۱۹ تا ۵۹ سال سن دارند ضروری است. همچنین اخیراً توصیه شده انجام واکسیناسیون هپاتیت ب به محض مشاهده علائم دیابت نوع یک یا دو در بدن افراد، ضروری است. در خصوص بیماران دیابتی ۶۰ ساله و بالاتر، بهتر است قبل از انجام واکسیناسیون، با پزشک مشورت شود.
-سایر واکسن ها: لازم است بدانید دوره واکسیناسیون بر ضد بیماری کزاز، ۱۰ سال است. همچنین برخی پزشکان ممکن است بسته به شرایط محیطی یا مشاهده برخی عوامل در بیمار، واکسن خاصی را توصیه کنند.

۶- از دندان های خود مراقبت کنید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

دیابت عاملی بالقوه در بروز بیماری های لثه به شمار می رود. دقت کنید که برای محافظت از دندان ها لازم است حداقل دوبار در روز آنها را با استفاده از مسواک و نخ دندان، تمیز نمایید. همچنین مراجعه مرتب به دندان پزشک را (حداقل دو بار در سال) جدی بگیرید. علاوه بر این، در صورت مشاهده هر گونه عفونت، تورم و یا خونریزی در لثه، حتماً به دندان پزشک مراجعه کنید.

۷- به نظافت و سلامت پاهای خود بیش از پیش توجه کنید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

قند خون بالا می تواند به اعصاب پا آسیب بزند و منجر به کاهش جریان خون در آنها شود. بدین ترتیب هر نوع تاول زدگی، بریدگی یا سوختگی که به ناگاه یا به مرور زمان به وجود آید، ممکن است به عفونت های شدید و حتی قطع پا بیانجامد! برای جلوگیری از این مشکلات نکات زیر را رعایت کنید:
-پاهای خود را روزانه در آب ولرم بشوئید.
-پاها و خصوصاً بین انگشتان را به آرامی و با استفاده از یک حوله نرم، خشک کنید.
-مچ و کف پا را با استفاده از کرم ها و لوسیون های مخصوص مرطوب و نرم نگه دارید.
-از پاهای خود، در برابر بریدگی، سوختگی، تاول زدگی و انواع زخم، قرمزی یا تورم، به شدت مراقبت کنید.
-حتماً از جوراب نخی استفاده کنید.
-در صورت احساس درد یا مشاهده مشکلی غیرعادی در پاها، در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه و او را مطلع کنید.

۸- آسپرین مصرف کنید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

آسپرین دارویی مفید برای پیشگیری از لخته شدن خود است. با توجه به این خاصیت، با مصرف روزانه آسپرین، خطر بروز حمله قلبی و سکته -که مهمترین و بدترین عارضه‌ی بیماران دیابتی است- را در خود کاهش داده اید.
با وجود خواص آسپرین برای بیماران دیابتی، بهتر است قبل از شروع مصرف در خصوص مصرف روزانه و همچنین دُز آسپرین مورد نیاز بدن تان، با دکتر خود مشورت کنید.

۹- مصرف الکل را قطع و یا حداقل کاهش دهید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

با وجود اینکه الکل عاملی برای کاهش قند خون است، اما مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه نمی شود.

۱۰- تاثیر منفی استرس بر بیماری خود را جدی بگیرید

10-ways-to-avoid-diabetes-complications-salemzi

اضطراب، نگرانی و استرس، بدترین عامل برای افزایش عوارض دیابت در شماست. برخی هورمون های بدن، ممکن است در دراز مدت از تولید انسولین در بدن جلوگیری کنند که این مساله فقط همه چیز را برای یک فرد دیابتی بدتر خواهد کرد. سعی کنید استرس خود را کنترل کنید تا اثرات منفی آن دامن گیر شما نشود.

برای پیشگیری از بروز اضطراب می توانید از تکنیک های خاصی جهت تمدد اعصاب در لحظات بحرانی استفاده کنید. اولویت بندی امور و خواب کافی نیز عواملی تاثیرگذار در مهار اثرات منفی استرس هستند


روش هایی موثر برای خلاص شدن از کمردرد
ساعت ۱٢:۳۱ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

روش هایی موثر برای خلاص شدن از کمردرد

درد کمر که عموما در قسمت تحتانی آن به وقوع می پیوندد، دردیست که اکثر افراد زیر ۴۵ سال حداقل یک بار از آن رنج برده اند و می دانند که این درد می تواند بخشی از زندگی آنها را مختل کند. اما در این مطلب قصد داریم به راه حل های ساده برای پیشگیری و یا بهبود آن اشاره کنیم. تا از شر این درد خلاص شوید.

۱- از گرما به جای مسکن استفاده کنید

5-lifestyle-fixes-for-lower-back-pain-salemzi

هنگام بروز درد در ناحیه تحتانی ستون فقرات به جای مصرف استامینوفن و بروفن، سعی کنید کمرتان را گرم نگه دارید و از کیسه های آب گرم برای این کار کمک بگیرید. گرم نگه داشتن کمر به مدت ۸ ساعت می تواند تاثیر معجزه آسایی داشته باشد.

۲- مقدار کمتری پول در کیف پولتان قرار دهید

5-lifestyle-fixes-for-lower-back-pain-salemzi

نشستن بر روی یک کیف پول تپل به سبب اینکه تعادل شما را بر هم میزند، می تواند منجر به آسیب به ستون فقرات شما و بعد از آن سیستم عصبی گردد. سعی کنید کیف پول خود را سبک کنید و به جای حمل تعداد زیادی اسکناس کم ارزش، اسکناس هایی با صفر های بیشتر و یا کارت بانکی تان را حمل کنید، تا در هنگام نشستن، ستون فقرات شما به یک سمت متمایل نباشد.

۳- کیف دستی تان را خالی کنید

5-lifestyle-fixes-for-lower-back-pain-salemzi

آویزان کردن یک وزنه سنگین به یک طرف بدن به اسکلت و ماهیچه های شما فشار وارد می کند. از هر مدل کیفی که استفاده می کنید، در صورتی که وزن آن بیش از ۱۰ درصد وزن بدنتان است، بهتر است به فکر خالی کردن آن باشید. نگاهی به درون کیفتان بیاندازید و ببینید آیا آنچه را که حمل می کنید واقعا نیاز دارید؟

۴- حواستان به خیاط باشد

5-lifestyle-fixes-for-lower-back-pain-salemzi

فرض کنید برای دوخت شلوار به سراغ خیاط میروید و خیاط به شما می گوید که یک پای شما از دیگری بلندتر است. این موضوع برای شما یک زنگ خطر جدی است. در صورتی که اختلاف ارتفاع ۲ پای شما بیشتر از ۲ سانتیمتر است، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید و خودتان را برای پوشیدن کفش خاص آماده سازید.

۵- زانو ها را بالا نگاه دارید

5-lifestyle-fixes-for-lower-back-pain-salemzi

در صورتی که در نشستن های طولانی بر روی صندلی در محیط کار و یا در حین پرواز، پای شما از سطح زمین فاصله داشته باشد، شما دچار درد در ناحیه کمر خواهید شد. بهتر است در چنین شرایطی، یک شئ مناسب زیر پای خود قرار دهید و پاها را اندکی بالاتر بیاورید. سعی کنید ارتفاع به حدی باشد که زانوهای شما بالاتر از باسن قرار بگیرند.


لاغری را با هرم غذایی ۲۰۱۲ تجربه کنید
ساعت ۱٢:٢۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

لاغری را با هرم غذایی ۲۰۱۲ تجربه کنید

Diet-Pyramid

همه ما هرم غذایی را می شناسیم؛ همان هرمی که شامل نان، سبزی ها، میوه ها، گوشت و لبنیات است. درست است که رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم غذایی می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین، ذخیره و بازسازی کرده و سلامت تغذیه ای را فراهم کند اما مصرف زیاد و بیش از اندازه هر کدام از عناصر هرم غذایی به ویژه موادی که شامل چربی و شیرینی است، می تواند مشکلات زیادی را برای فرد مصرف کننده ایجاد کند، بنابراین بهتر است با هرم جدید که «هاروارد» نام دارد و نیز با مزایای تغذیه ای آن آشنا شوید.

با این اوصاف، حتما می پرسید چطور می توان بدون آنکه مجبور باشید میزان کالری دریافتی را بشمارید، کالری کمتری نسبت به آنچه می سوزانید، مصرف کنید؟ چطور می توانید متوجه شوید، چه غذا هایی سطح انسولین را تغییر می دهند؟ از همه مهم تر اینکه چطور می توانید مطمئن باشید، پروتئین کافی دریافت می کنید؟ پاسخ این سؤالات در شناخت هرم غذایی هاروارد نهفته است. آنچه اهمیت دارد این است که هرم غذایی پایه و اساس الگوی تغذیه درست برای همه و در همه سنین است. در اصل ساختار هر الگوی غذایی بر پایه هرم غذایی شکل گرفته است. در هرم غذایی قدیمی مواد غذایی بر اساس خواص اولیه شان از هم جدا می شوند. در هر کدام از این گروه ها مقداری از مواد مغذی قرار داده شده و غذای یک گروه نمی تواند به جای غذای گروه های دیگر مصرف شود و هیچ کدام از گروه های غذایی هرم از گروه دیگر مهم تر نیست. در این هرم ۵ گروه مواد غذایی وجود دارد که در ادامه درباره هرکدام از آنها توضیح داده می شود.

 

 

● مـروری بر هرم قدیمی غذایی

▪ گروه اول هرم قدیمی: غلات

در واقع هرگونه ماده غذایی ساخته شده از گندم، برنج، جو، آرد ذرت و سایر دانه های غلات در این گروه قرار می گیرند. دانه ها به زیرگروه غلات سبوس دار (شامل: آرد گندم کامل، بلغور، جوی دوسر، آرد ذرت و برنج قهوه ای) و غلات تصفیه شده (آرد سفید، نان سفید و برنج سفید) تقسیم می شوند. غلات سبوس دار حاوی هسته دانه سبوس، جوانه و اندوسپرم هستند درحالی که دانه های تصفیه شده آسیاب شده اند و طی یک فرایند، سبوس و جوانه آنها جداسازی شده است.

 

▪ گروه دوم هرم قدیمی: سبزی ها

تعریف ما از سبزی ها عمدتا براساس آشپزی و سنت فرهنگی صورت می گیرد اما معمولا به معنای گیاه خوراکی یا بخشی از یک گیاه است که میوه های شیرین و دانه ها را شامل نمی شود البته گروه سبزی ها هم به ۴ زیرگروه سبزی های برگ سبز و سبز تیره (بروکلی، کاهو، خربزه)، سبزی های نارنجی (لوبیاهای خشک، نخود، لوبیا قرمز و عدس)، سبزی های نشاسته ای (ذرت، نخود سبز، لوبیاسبز و سیب زمینی) و سبزی هایی مثل کنگر فرنگی، مارچوبه و جوانه لوبیا تقسیم می شوند.

 

▪ گروه سوم هرم قدیمی: میوه ها

به طور کلی میوه ساختاری از گیاه است که حاوی دانه بوده و در حالت خام و اولیه خود هم شیرین و خوردنی است و از انواع آن می توان به سیب، زردآلو، آووکادو و انگور اشاره کرد.

▪ گروه چهارم هرم قدیمی: شیر و لبنیات

در واقع شیر مایعی خوراکی است که توسط غدد شیری پستانداران تولید شده و نه تنها اشتها آور است بلکه حاوی تمام اسید های آمینه ضروری نیز هست. از انواع لبنیات که همگی از فراورده های شیر به حساب می آیند، می توان به ماست، پنیر، کره، خامه و… اشاره کرد.

 

▪ گروه پنجم هرم قدیمی: گوشت و حبوبات

البته شاید تعجب کنید که قبلا لوبیا، عدس، نخود و سایر حبوبات را در گروه سبزی ها جای داده بودیم اما از آنجا که حبوبات حاوی برخی پروتئین هاست، در کنار ماهی، مرغ و گوشت قرمز در گروه گوشت ها نیز قرار می گیرد. در نهایت هم چربی یا روغن است که از لحاظ فنی یک گروه غذایی جداگانه را شامل می شود اما تعداد کمی از مردم از وجود این گروه خبر دارند.

 

● ماهیچه آب نکنید!

در بیشتر مواقع وقتی افراد می خواهند بدون از دست دادن ماهیچه، چربی بسوزانند و به سلامت و وزن دلخواه برسند، کالری کمتری مصرف می کنند؛ درحالی که کنترل میزان انسولین را نیز نباید فراموش کرد. هر وقت قند می خورید،میزان گلوکز به سرعت بالا می رود و این محرک (انسولین)، هورمونی که برای ذخیره چربی به بدن علامت می دهد را آزاد می کند. هر بار که قند بیشتری بخورید میزان گلوکز بالاتر می رود و در نتیجه انسولین بیشتری آزاد شده و چربی بیشتری نیز ذخیره می شود بنابراین می توانید هر غذایی که میزان گلوکز را بالا می برد و توانایی بدن برای سوزاندن چربی را کم می کند، حذف کرد.

 

● با هرم ۲۰۱۲ آشنا شوید

در هرم جدید نیز مانند هرم قدیم، مواد غذایی به ۵ گروه تقسیم می شوند، با این تفاوت که مواد غذایی براساس مشخصات درشت مغذی شان از هم جدا شده و در یک گروه جداگانه قرار می گیرند، نه براساس ماهیت گیاهی، میوه ای، سبزی یا گوشت بودن. منظور از درشت مغذی؛ ۳ گروه پروتئین، کربوهیدرات و چربی است که کالری مورد نیاز را برای بدن شما تامین می کند و بدنتان را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار می دهد و بر همین اساس به گروه های مختلف تقسیم می شوند.

 

▪ گروه اول هرم جدید: پروتئین های بدون چربی

پروتئین بدون چربی شامل هر نوع پروتئینی است که ۸ اسیدآمینه ضروری را داشته باشد و در ضمن کم چرب باشد مانند گوشت(ماهی، مرغ، بوقلمون و…) و لبنیات کم چرب. پروتئین ها در این هرم به ۲ نوع گیاهی و حیوانی تقسیم می شوند. نوع گیاهی شامل مغزها، دانه ها و حبوبات است و پروتئین حیوانی نیز از ماهی، مرغ و تخم مرغ تشکیل شده است.

 

▪ گروه دوم هرم جدید: کربوهیدرات های حاوی فیبر

این گروه شامل سبزی هایی است که فیبر بالایی داشته و قند و کربوهیدرات کلی کمی دارند. براساس هرم غذایی، تمام سبزی های با برگ تیره حاوی کربوهیدرات های فیبری هستند و سبزی های نارنجی و حبوبات جزو کربوهیدرات های فیبری قرار نمی گیرند حتی اگر در گروه سبزی ها باشند زیرا میزان کلی کربوهیدرات شان بالاست.

 

▪ گروه سوم هرم جدید: کربوهیدرات های نشاسته ای

این گروه هر غذایی که مقدار نسبتا بالایی کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین، چربی و قند داشته باشد را شامل می شود. مواد غذایی شامل حبوبات، نان، سیب زمینی، لوبیا، ماکارونی، برنج و سبزی های نارنجی مانند کدو تنبل در این گروه قرار می گیرند. این گروه شبیه غلاتی است که در هرم مشهور غذایی قرار دارد اما به شرط آنکه لوبیا و سبزی های نارنجی را هم در آن گروه قرار دهیم. توجه داشته باشید، دانه های پروتئینی بدون چربی به دلیل مشخصات درشت مغذی شان، در این گروه جای نمی گیرند. کربوهیدرات های نشاسته ای گاهی با عنوان کربوهیدرات های چاق کننده شناخته می شوند اما معمولا افرادی که از رژیم های مختلف مانند اتکینز استفاده می کنند، از این کربوهیدرات ها در رژیمشان استفاده می کنند و ۴۰ تا ۵۰ درصد از کالری شان را از کربوهیدرات های طبیعی تامین می کنند.

 

▪ گروه چهــارم هرم جدید: کربوهیدرات های ساده

میوه ها، نوشابه یا غذاهای شیرین حاوی کربوهیدرات ساده هستند و به همین دلیل در گروه چهارم که همان گروه کربوهیدرات های ساده است، گنجانده می شوند. بدون شک میوه به دلیل ویتامین ها و البته سطح اثر انسولین (فروکتوز در مقابل ساکاروز) سالم تر از شیرینی است اما تمام قندها در این گروه قرار می گیرند. ساختمان مولکولی کربوهیدرات های ساده نسبت به کربوهیدرات های فیبری پیچیدگی کمتری دارد و به همین دلیل سطح انسولین را بالاتر می برد. بدون شک متخصصان تغذیه چیزی جز میوه را به عنوان منبع کربوهیدرات ساده توصیه نمی کنند.

 

▪ گروه پنجم هرم جدید: چربی ها

در هرم جدید، چربی ها جایگاه پنجم را دارند و اگر بیشتر کالری یک ماده غذایی از چربی مشتق شود، بدون شک باید آن را در گروه چربی ها قرار داد. نمونه بارز این ادعا، آووکادوست که از لحاظ تکنیکی در گروه میوه ها قرار می گیرد اما بیشتر آن (حدود ۷۵ درصد از کالری اش) چربی است، بنابراین به هیچ عنوان کربوهیدرات ساده محسوب نمی شود. این موضوع در مورد گوشت چرب مانند مرغ سرخ کرده هم صادق است و این غذا در گروه چربی ها قرار می گیرد نه پروتئین ها. حالا که بحث به غذاهای چرب رسید، بد نیست بدانید که ۱۷۰ گرم همبرگر که ۸۰ درصد پروتئین کم چرب و ۲۰ درصد چربی دارد، به طور کلی ۳۰ گرم چربی داشته و تقریبا ۶۰درصد از کالری کلی اش از همین ۳۰گرم چربی تولید می شود! البته حدود ۴۰درصد کالری سایر چربی ها شامل کره، روغن نباتی و آجیل نیز ناشی از درصد چربی شان است. تغذیه براساس این چارچوب مفهومی، کمک می کند کنترل کالری کلی و سطح انسولین ساده تر باشد و بنابراین تغذیه با چربی کمتر ادامه یابد. کنترل کالری به این ترتیب ساده تر است، زیرا شما می دانید چه غذاهایی چربی بالایی دارند و نباید آنها را مصـــرف کنید. شما همچنین می توانید کربوهیدرات را هم کنترل کنید زیرا حالا می دانید چه غذاهایی کربوهیدرات زیادی دارند و در نهایت می توانید غذاهایی با ارزش پروتئینی بالا را در سطح زیاد مصرف کنید.

 

● دسته بندی جدید برچه اساسی است؟

پروتئین به ترمیم بافت های بدن از جمله عضلات، رباط ها و ارگان های مختلف کمک می کند و کربوهیدرات ها هم انرژی لازم را برای بدنتان فراهم کرده و بر سطح انسولین تاثیر می گذارد که به صورت مستقیم در از دست دادن چربی تاثیر دارد. اما از آنجا که خوردن مقدار و نوع درست کربوهیدرات برای از دست دادن چربی بسیار مهم است، کربوهیدرات ها به ۳زیر گروه الیاف، نشاسته و کربوهیدرات ساده تقسیم می شوند. سرانجام نوبت به چربی می رسد که حاوی ۹ کالری در هر گرم است؛ یعنی چیزی حدود دو برابر پروتئین و کربوهیدرات. چربی ها انرژی لازم را در رژیم غذایی فراهم کرده و به حفظ عملکرد مناسب هورمون ها کمک می کنند و در حمل ویتامین ها هم تاثیر دارند.

به اشتراک بگذارید...

لاغری را با هرم غذایی ۲۰۱۲ تجربه کنید
ساعت ۱٢:٢۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

لاغری را با هرم غذایی ۲۰۱۲ تجربه کنید

Diet-Pyramid

همه ما هرم غذایی را می شناسیم؛ همان هرمی که شامل نان، سبزی ها، میوه ها، گوشت و لبنیات است. درست است که رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم غذایی می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین، ذخیره و بازسازی کرده و سلامت تغذیه ای را فراهم کند اما مصرف زیاد و بیش از اندازه هر کدام از عناصر هرم غذایی به ویژه موادی که شامل چربی و شیرینی است، می تواند مشکلات زیادی را برای فرد مصرف کننده ایجاد کند، بنابراین بهتر است با هرم جدید که «هاروارد» نام دارد و نیز با مزایای تغذیه ای آن آشنا شوید.

با این اوصاف، حتما می پرسید چطور می توان بدون آنکه مجبور باشید میزان کالری دریافتی را بشمارید، کالری کمتری نسبت به آنچه می سوزانید، مصرف کنید؟ چطور می توانید متوجه شوید، چه غذا هایی سطح انسولین را تغییر می دهند؟ از همه مهم تر اینکه چطور می توانید مطمئن باشید، پروتئین کافی دریافت می کنید؟ پاسخ این سؤالات در شناخت هرم غذایی هاروارد نهفته است. آنچه اهمیت دارد این است که هرم غذایی پایه و اساس الگوی تغذیه درست برای همه و در همه سنین است. در اصل ساختار هر الگوی غذایی بر پایه هرم غذایی شکل گرفته است. در هرم غذایی قدیمی مواد غذایی بر اساس خواص اولیه شان از هم جدا می شوند. در هر کدام از این گروه ها مقداری از مواد مغذی قرار داده شده و غذای یک گروه نمی تواند به جای غذای گروه های دیگر مصرف شود و هیچ کدام از گروه های غذایی هرم از گروه دیگر مهم تر نیست. در این هرم ۵ گروه مواد غذایی وجود دارد که در ادامه درباره هرکدام از آنها توضیح داده می شود.

 

 

● مـروری بر هرم قدیمی غذایی

▪ گروه اول هرم قدیمی: غلات

در واقع هرگونه ماده غذایی ساخته شده از گندم، برنج، جو، آرد ذرت و سایر دانه های غلات در این گروه قرار می گیرند. دانه ها به زیرگروه غلات سبوس دار (شامل: آرد گندم کامل، بلغور، جوی دوسر، آرد ذرت و برنج قهوه ای) و غلات تصفیه شده (آرد سفید، نان سفید و برنج سفید) تقسیم می شوند. غلات سبوس دار حاوی هسته دانه سبوس، جوانه و اندوسپرم هستند درحالی که دانه های تصفیه شده آسیاب شده اند و طی یک فرایند، سبوس و جوانه آنها جداسازی شده است.

 

▪ گروه دوم هرم قدیمی: سبزی ها

تعریف ما از سبزی ها عمدتا براساس آشپزی و سنت فرهنگی صورت می گیرد اما معمولا به معنای گیاه خوراکی یا بخشی از یک گیاه است که میوه های شیرین و دانه ها را شامل نمی شود البته گروه سبزی ها هم به ۴ زیرگروه سبزی های برگ سبز و سبز تیره (بروکلی، کاهو، خربزه)، سبزی های نارنجی (لوبیاهای خشک، نخود، لوبیا قرمز و عدس)، سبزی های نشاسته ای (ذرت، نخود سبز، لوبیاسبز و سیب زمینی) و سبزی هایی مثل کنگر فرنگی، مارچوبه و جوانه لوبیا تقسیم می شوند.

 

▪ گروه سوم هرم قدیمی: میوه ها

به طور کلی میوه ساختاری از گیاه است که حاوی دانه بوده و در حالت خام و اولیه خود هم شیرین و خوردنی است و از انواع آن می توان به سیب، زردآلو، آووکادو و انگور اشاره کرد.

▪ گروه چهارم هرم قدیمی: شیر و لبنیات

در واقع شیر مایعی خوراکی است که توسط غدد شیری پستانداران تولید شده و نه تنها اشتها آور است بلکه حاوی تمام اسید های آمینه ضروری نیز هست. از انواع لبنیات که همگی از فراورده های شیر به حساب می آیند، می توان به ماست، پنیر، کره، خامه و… اشاره کرد.

 

▪ گروه پنجم هرم قدیمی: گوشت و حبوبات

البته شاید تعجب کنید که قبلا لوبیا، عدس، نخود و سایر حبوبات را در گروه سبزی ها جای داده بودیم اما از آنجا که حبوبات حاوی برخی پروتئین هاست، در کنار ماهی، مرغ و گوشت قرمز در گروه گوشت ها نیز قرار می گیرد. در نهایت هم چربی یا روغن است که از لحاظ فنی یک گروه غذایی جداگانه را شامل می شود اما تعداد کمی از مردم از وجود این گروه خبر دارند.

 

● ماهیچه آب نکنید!

در بیشتر مواقع وقتی افراد می خواهند بدون از دست دادن ماهیچه، چربی بسوزانند و به سلامت و وزن دلخواه برسند، کالری کمتری مصرف می کنند؛ درحالی که کنترل میزان انسولین را نیز نباید فراموش کرد. هر وقت قند می خورید،میزان گلوکز به سرعت بالا می رود و این محرک (انسولین)، هورمونی که برای ذخیره چربی به بدن علامت می دهد را آزاد می کند. هر بار که قند بیشتری بخورید میزان گلوکز بالاتر می رود و در نتیجه انسولین بیشتری آزاد شده و چربی بیشتری نیز ذخیره می شود بنابراین می توانید هر غذایی که میزان گلوکز را بالا می برد و توانایی بدن برای سوزاندن چربی را کم می کند، حذف کرد.

 

● با هرم ۲۰۱۲ آشنا شوید

در هرم جدید نیز مانند هرم قدیم، مواد غذایی به ۵ گروه تقسیم می شوند، با این تفاوت که مواد غذایی براساس مشخصات درشت مغذی شان از هم جدا شده و در یک گروه جداگانه قرار می گیرند، نه براساس ماهیت گیاهی، میوه ای، سبزی یا گوشت بودن. منظور از درشت مغذی؛ ۳ گروه پروتئین، کربوهیدرات و چربی است که کالری مورد نیاز را برای بدن شما تامین می کند و بدنتان را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار می دهد و بر همین اساس به گروه های مختلف تقسیم می شوند.

 

▪ گروه اول هرم جدید: پروتئین های بدون چربی

پروتئین بدون چربی شامل هر نوع پروتئینی است که ۸ اسیدآمینه ضروری را داشته باشد و در ضمن کم چرب باشد مانند گوشت(ماهی، مرغ، بوقلمون و…) و لبنیات کم چرب. پروتئین ها در این هرم به ۲ نوع گیاهی و حیوانی تقسیم می شوند. نوع گیاهی شامل مغزها، دانه ها و حبوبات است و پروتئین حیوانی نیز از ماهی، مرغ و تخم مرغ تشکیل شده است.

 

▪ گروه دوم هرم جدید: کربوهیدرات های حاوی فیبر

این گروه شامل سبزی هایی است که فیبر بالایی داشته و قند و کربوهیدرات کلی کمی دارند. براساس هرم غذایی، تمام سبزی های با برگ تیره حاوی کربوهیدرات های فیبری هستند و سبزی های نارنجی و حبوبات جزو کربوهیدرات های فیبری قرار نمی گیرند حتی اگر در گروه سبزی ها باشند زیرا میزان کلی کربوهیدرات شان بالاست.

 

▪ گروه سوم هرم جدید: کربوهیدرات های نشاسته ای

این گروه هر غذایی که مقدار نسبتا بالایی کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین، چربی و قند داشته باشد را شامل می شود. مواد غذایی شامل حبوبات، نان، سیب زمینی، لوبیا، ماکارونی، برنج و سبزی های نارنجی مانند کدو تنبل در این گروه قرار می گیرند. این گروه شبیه غلاتی است که در هرم مشهور غذایی قرار دارد اما به شرط آنکه لوبیا و سبزی های نارنجی را هم در آن گروه قرار دهیم. توجه داشته باشید، دانه های پروتئینی بدون چربی به دلیل مشخصات درشت مغذی شان، در این گروه جای نمی گیرند. کربوهیدرات های نشاسته ای گاهی با عنوان کربوهیدرات های چاق کننده شناخته می شوند اما معمولا افرادی که از رژیم های مختلف مانند اتکینز استفاده می کنند، از این کربوهیدرات ها در رژیمشان استفاده می کنند و ۴۰ تا ۵۰ درصد از کالری شان را از کربوهیدرات های طبیعی تامین می کنند.

 

▪ گروه چهــارم هرم جدید: کربوهیدرات های ساده

میوه ها، نوشابه یا غذاهای شیرین حاوی کربوهیدرات ساده هستند و به همین دلیل در گروه چهارم که همان گروه کربوهیدرات های ساده است، گنجانده می شوند. بدون شک میوه به دلیل ویتامین ها و البته سطح اثر انسولین (فروکتوز در مقابل ساکاروز) سالم تر از شیرینی است اما تمام قندها در این گروه قرار می گیرند. ساختمان مولکولی کربوهیدرات های ساده نسبت به کربوهیدرات های فیبری پیچیدگی کمتری دارد و به همین دلیل سطح انسولین را بالاتر می برد. بدون شک متخصصان تغذیه چیزی جز میوه را به عنوان منبع کربوهیدرات ساده توصیه نمی کنند.

 

▪ گروه پنجم هرم جدید: چربی ها

در هرم جدید، چربی ها جایگاه پنجم را دارند و اگر بیشتر کالری یک ماده غذایی از چربی مشتق شود، بدون شک باید آن را در گروه چربی ها قرار داد. نمونه بارز این ادعا، آووکادوست که از لحاظ تکنیکی در گروه میوه ها قرار می گیرد اما بیشتر آن (حدود ۷۵ درصد از کالری اش) چربی است، بنابراین به هیچ عنوان کربوهیدرات ساده محسوب نمی شود. این موضوع در مورد گوشت چرب مانند مرغ سرخ کرده هم صادق است و این غذا در گروه چربی ها قرار می گیرد نه پروتئین ها. حالا که بحث به غذاهای چرب رسید، بد نیست بدانید که ۱۷۰ گرم همبرگر که ۸۰ درصد پروتئین کم چرب و ۲۰ درصد چربی دارد، به طور کلی ۳۰ گرم چربی داشته و تقریبا ۶۰درصد از کالری کلی اش از همین ۳۰گرم چربی تولید می شود! البته حدود ۴۰درصد کالری سایر چربی ها شامل کره، روغن نباتی و آجیل نیز ناشی از درصد چربی شان است. تغذیه براساس این چارچوب مفهومی، کمک می کند کنترل کالری کلی و سطح انسولین ساده تر باشد و بنابراین تغذیه با چربی کمتر ادامه یابد. کنترل کالری به این ترتیب ساده تر است، زیرا شما می دانید چه غذاهایی چربی بالایی دارند و نباید آنها را مصـــرف کنید. شما همچنین می توانید کربوهیدرات را هم کنترل کنید زیرا حالا می دانید چه غذاهایی کربوهیدرات زیادی دارند و در نهایت می توانید غذاهایی با ارزش پروتئینی بالا را در سطح زیاد مصرف کنید.

 

● دسته بندی جدید برچه اساسی است؟

پروتئین به ترمیم بافت های بدن از جمله عضلات، رباط ها و ارگان های مختلف کمک می کند و کربوهیدرات ها هم انرژی لازم را برای بدنتان فراهم کرده و بر سطح انسولین تاثیر می گذارد که به صورت مستقیم در از دست دادن چربی تاثیر دارد. اما از آنجا که خوردن مقدار و نوع درست کربوهیدرات برای از دست دادن چربی بسیار مهم است، کربوهیدرات ها به ۳زیر گروه الیاف، نشاسته و کربوهیدرات ساده تقسیم می شوند. سرانجام نوبت به چربی می رسد که حاوی ۹ کالری در هر گرم است؛ یعنی چیزی حدود دو برابر پروتئین و کربوهیدرات. چربی ها انرژی لازم را در رژیم غذایی فراهم کرده و به حفظ عملکرد مناسب هورمون ها کمک می کنند و در حمل ویتامین ها هم تاثیر دارند.

به اشتراک بگذارید...

جدیدترین مطالب: مردی که موضوعات محبوب آندرویدآندروید آهنگدانلود آهنگ
ساعت ۱٢:۱۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

فصل تابستان میوه های زیادی وارد بازار می شود و البته برخی از این میوه های می توانند نقش کرم های محافظ پوست را برای ما داشته باشند. این میوه ها می توانند برای سلامت پوست شما بسیار عالی باشند و همیشه هم در دسترس خواهند بود.

هندوانه

یکی از بهترین میوه هایی که این روزها در هر میوه فروشی می توانید آن را پیدا کنید هندوانه است. خوردن یک برش از این میوه می تواند هم شما را خنک هم با توجه به داشتن ویتامین های A و C می تواند از پوست شما به خوبی محافظت کند. این میوه باعث می شود تا جریان خون بر روی پوست شما بهبود یابد.

 

زردآلو

زردالو یکی دیگر از دیگر میوه های تابستانی که می تواند پوست شما را در این آفتاب سوزان محافظت کند. زردالو یک میوه بسیار غنی و حاوی مقدار بسیار زیادی از “بتا کارتن” و ویتامین C است. بتاکارتن یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که باعث می شود تا سلول های پوستی شما تازه و سرحال شوند.

 

سیب

سیب نیز یکی دیگر از میوه های بسیار عالی برای پوست است که در تمامی فصل ها و همچنین تابستان می توانید از آن استفاده کنید. سیب نه تنها می تواند پوست شما را سالم نگه دارد بلکه برای دستگاه گوارش و دیگر اجزای بدنتان نیز بسیار عالی خواهد بود.

 

 

انگور

انگور میوه ای است که این روزها خیلی راحت می توانید آن را از میوه فروشی ها خریداری کنید. این نکته را در خاطر داشته باشید که فرق نمی کند کدام نوع از انگور را انتخاب کنید چرا که همه آن ها به یک میزان می توانند پوست شما را سالم نگه دارند. انگور با توجه با خاصیت انتی اکسیدانی بسیار عالی که دارد پوست شما را نرم و لطیف و همچنین زیبا می کند.

 

لیمو

لیمو یکی از سحرانگیزترین مواد طبیعی است که می توانید از آن برای محافظت از پوستتان استفاده کنید. اب لیمو می تواند به عنوان یک داروی سحر امیز برای لطیف کردن پوست شما به کار رود و همچنین ویتامین C و خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز بسیار برای بدن و پوست مفید است.

 


داروهایی که زنبور ها می سازند ؟
ساعت ۱٢:۱٧ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

داروهایی که زنبور ها می سازند ؟

زنبور

براساس تحقیقات اخیر زنبور حشره ای بسیار سختکوش است که از موم و حتی زهر آن می توان به عنوان داروهایی مفید و طبیعی استفاده کرد.

عسل خام نه تنها طعم خوبی دارد و سرشار از ویتامین B است، بلکه به علت داشتن خاصیت ضدباکتریایی برای درمان سوختگی و زخم ها نیز مفید است.

بررسی های اخیرمحققان کانادایی نشان می دهد مخلوطی از موم عسل و روغن زیتون ناراحتیهای پوستی و التهاب پوست را برطرف می کند و خوردن گرده زنبور باعث افزایش انرژی می شود. برای تسکین کمردرد و درمان آلرژی های فصلی نیز استفاده می شود.
 
زهر زنبور نیز دارای خاصیت ضد التهابی است و برای درمان آرتریت و ناراحتی مفصل مورد استفاده قرار می گیرد.
 
درمان با زهر زنبور به طور موفقیت آمیزی علایم ام اس مانند خستگی مفرط، مشکل دید و بی حسی را برطرف می کند.
 
ژل ملکه این ماده در غدد بزاق زنبور تولید می شود، ماده سفید و شیری رنگ است که برای برطرف کردن ناراحتی، خستگی مزمن و افزایش اشتها مورد استفاده قرار می گیرد. این ژل کاهش دهنده کلسترول، تقویت کننده سیستم ایمنی، افزایش دهنده میزان انرژی، کاهش دهنده سردرد بر اثر یائسگی است و مانع بروز پوکی استخوان و بهبود پوست می شود.
 
پروپولیس نوعی چسب تهیه شده از موم و شیره درخت است که برای به هم چسباندن و تعمیر لانه استفاده می شود این ماده خاصیت آنتی اکسیدان دارد به عنوان مرهم نیز استفاده می شود و می تواند علایم اسپاسم در بیماران ام اس را تسکین بخشد.

۵ نوشیدنی برای کوچک کردن شکم
ساعت ۱٢:۱٤ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

در این مطلب با بهترین نوشیدنی ها برای از بین بردن چربی های زائد و صاف کردن شکم آشنا شوید .

نوشیدن لیموناد و یا همان شربت آبلیوی خنک در گرمای شدید تابستان ممکن است خیلی برای شما مفید و حیاتی باشد اما به آب کردن چربی های اضافه دور کمر شما هیچ کمکی نمی کند زیرا ۲ اونس لیموناد حدود ۲۵۰ کالری و ۶۰ گرم شکر دارد اما خوشبختانه نوشیدنیهای بسیاری وجود دارد که می توانید بدون احساس گناه در فصل تابستان میل کنید و حتی برخی از این نوشیدنی ها ممکن است به کاهش وزن شما هم کمک کنند. در اینجا ۵ نوشیدنی مفید که تشنگی شما را برطرف می کنند ولی وزنتان را افزایش نمی دهند را به شما معرفی می کنیم.

آب:

وقتی می خواهید وزن کم کنید ، خیلی مهم است که بدنتان به میزان کافی آب داشته باشد . نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز به بدن شما کمک می کند تا تعادل مایعات خود را حفظ کند و علاوه بر این باعث می شود که شما بیشتر احساس سیری کنید و کمتر غذا بخورید.

آب هندوانه:

از آنجایی که آب هندوانه مانند شربت نیست و در ترکیبات آن شکر و یا مواد شیرین کننده بکار نرفته است یک نوشیدنی مفید برای تامین آب مورد نیاز بدن محسوب می شود و علاوه بر این، آب هندوانه بسیار کم کالری است. اما داشتن آب بسیار زیاد و کم کالری تنها مزیت هندوانه نیست این میوه تابستانی دارای مواد بسیار مغذی است که از بروز برخی از سرطانها جلوگیری می کند و یک اسید آمینه شناخته شده و مفید با نام آرژین نیز در ترکیبات آن وجود دارد.

چای سبز :

این نوشیدنی علاوه براینکه خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد برای همه بدن مفید است و مطالعات جدید نشان داده است که آنتی اکسیدانها و کاتچین های موجود در آن به کم کردن چربی های شکم کم می کند . اگر قبل از انجام تمرینات ورزشی ، چای سبز بنوشید ، این ترکیبات به شما کمک می کند که چربی بیشتری بسوزانید.

آب آناناس:

آناناس دارای آنزیمی با نام بروملین است که به شکستن پروتئین ها ، هضم غذا و از بین بردن نفخ شکم کمک می کند.

چای سرد نعنایی:

این نوشیدنی علاوه بر اینکه تشنگی شما را برطرف می کند و در فصل تابستان به شما طراوت و شادابی می دهد ، برای صاف کردن شکم شما هم مفید است.نعناع به شکم شما کمک می کند که چربی ها را بسوزاند و غذاهای پر چرب مثل برگرها و استیکها به سرعت هضم شود و به این ترتیب مانع از نفخ کردن شکم می شود.


اگر همیشه احساس خستگی میکنید، بخوانید
ساعت ۱٢:٠۸ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/٥/۱٩   کلمات کلیدی:

اگر همیشه احساس خستگی میکنید، بخوانید

اگر نمی‌دانید چرا اینقدر خسته‌اید، این تست‌ها کمکتان می‌کند دلیل خستگی همیشگیتان را بفهمید.

وقتی فقط خستگی نیست …

همه ما معمولاً خستگی زیادمان را به گردن زندکی پرمشغله‌مان می‌اندازیم. و خیلی وقت‌ها حق هم داریم.

 

اگر همیشه احساس خستگی می‌کنید، بد نیست ۲ تا ۳ هفته کمی در سبک زندگیتان تغییر ایجاد کنید. بیشتر بخوابید، برنامه‌های اجتماعیتان را کمتر کنید، غذاهای مغذی بیشتری بخورید، مایعات بیشتری بنوشید، مولتی‌ویتامین بخورید و مصرف کافئین و الکل را پایین بیاورید. اگر باز هم علائم خستگی را بعد از این تغییرات مشاهده کردید، دیگر نیاز به کمک متخصص دارید. خستگی بیش از حد می‌تواند نشانه یک مشکل جسمی حادتر باشد که نیاز به درمان دارد. در زیر به ۷ مشکل مرتبط با خستگی اشاره می‌کنیم.

۱٫ کم‌خونی (آنمی)

این مشکل در خانم‌هایی که دچار عادات ماهیانه سنگین می‌شوند یا آنها که به اندازه کافی آهن مصرف نمی‌کنند بیشتر است.

خستگی ناشی از کم‌خونی نتیجه کمبود گلوبول‌های قرمز خون است که اکسیژن را از ریه به بافت‌ها و سلول‌ها می‌رساند. ممکن است احساس ضعف و تنگی‌نفس کنید. کم‌خونی می‌تواند در نتیجه کمبود آهن یا ویتامین‌ها، از دست رفتن خون، خونریزی داخلی یا یک بیماری مزمن مثل آرتروز روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود. زنانی که در سن بچه‌زایی هستند، بخاطر از دست دادن خون طی عادات ماهیانه و نیاز بدن به آهن بیشتر در دوران بارداری و شیردهی بیشتر در معرض کمبود آهن قرار دارند.

علائم: خستگی یکی از اصلی‌ترین علائم آن است و بقیه علائم شامل ضعف شدید، مشکل در خوابیدن، نداشتن تمرکز کافی، تند شدن ضربان قلب، درد سینه و سردرد. ورزش‌های ساده مثل پله‌نوردی یا پیاده‌روی‌های کوتاه می‌تواند موجب خستگی فرد شود.

آزمایشات: یک ارزیابی کامل برای کم‌خونی یا آنمی شامل آزمایش و معاینه جسمی و آزمایشات کامل خون برای بررسی سطح گلوبول‌های قرمز می‌باشد. همچنین آزمایش مدفوع برای بررسی وجود خون در آن نیز معمولاً انجام می‌گیرد.

۲٫ دیابت

هر ساله بیماری دیابت برای بیش از یک میلیون نفر در سراسر جهان تشخیص داده می‌شود اما خیلی بیشتر از این تعداد بدون دانستن آن به این بیماری دچارند.
قند که گلوکز نیز نامیده می‌شود سوختی است که انرژی بدن را تامین می‌کند. و این یعنی مشکل برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که نمی‌توانند از گلوکز به درستی استفاده کنند و این باعث می‌شود بعنوان یکی از اولین نشانه‌های بیماری خود دچار خستگی مفرط شوند.

علائم: جدا از خستگی، نشانه‌های دیگر آن تشنگی زیاد، ادرار مکرر، گرسنگی، کاهش وزن، آسیب‌پذیری، عفونت‌های قارچی واژن و تار شدن دید می‌باشد.

آزمایشات: برای دیابت دو تست اصلی انجام می‌شود. یکی تست گلوکز پلاسما ناشتا که متداول‌تر است و سطح گلوکز خون را بعد از ۸ ساعت غذا نخوردن بررسی می‌کند که معمولاً صبح ناشتا انجام می‌شود. و دیگری تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) است که دو بار خون گرفته می‌شود، یکی قبل از نوشیدن شربت گلوکز و دیگر دو ساعت بعد از آن.

۳٫ بیماری تیروئید

وقتی هورمون‌های تیروئید شما از حالت نرمال خارج می‌شوند، حتی فعالیت‌های ساده روزمره هم خسته‌تان می‌کند.

غده تیروئید که در جلو گردن قرار دارد،هورمون‌هایی را ترشح می‌کند که سوخت‌وساز بدن را تنظیم می‌کنند. زیاد بودن بیش از اندازه این هورمون‌ها (پُرکاری تیروئید) سوخت‌وساز را بالا می برد. کم بودن این هورمون‌ها (کم‌کاری تیروئید) سوخت‌وساز را پایین می‌آورد.

علائم: پُرکاری تیروئید موجب خستگی عضلانی و ضعف می‌شود که ابتدا در پاها نمودار می‌شود. تمرینات و ورزش‌هایی مثل دوچرخه‌سواری و بالا و پایین رفتن از پله برای فرد سخت‌تر خواهد شد. نشانه‌های دیگر آن شامل کاهش وزن بی‌دلیل، احساس گرمای همیشگی، بالا رفتن ضربان‌قلب، کم شدن عادت‌ماهیانه و افزایش تشنگی می‌باشد. پُرکاری تیروئید معمولاً زنان ۲۰ تا ۴۰ سال را درگیر می‌کند اما برای زنان در سنین بالاتر و همچنین مردان نیز اتفاق می‌افتد. کم‌کاری تیروئید نیز احساس خستگی و ناتوانی تمرکز، ضعف و درد عضلانی حتی با فعالیت بسیار سبک ایجاد می‌کند. علائم دیگر آن شامل افزایش وزن بی‌دلیل به علت احتباس آب، احساس سرمای همیشگی (حتی در هوای گرم)، سنگین شدن عادت‌ماهیانه و یبوست می‌باشد. کم‌کاری تیروئید معمولاً در زنان بالای ۵۰ سال اتفاق می‌افتد طوریکه حداقل ۱۰ درصد از زنان بالای این سن، کم‌کاری تیروئد خفیف پیدا می‌کنند.

آزمایشات: بیماری تیروئید با آزمایش خون قابل تشخیص است. این بیماری به راحتی قابل درمان می‌باشد و برای همه آنهایی که از خستگی و ضعف عضلانی شکایت دارند لازم است که آزمایش خون انجام دهند.

۴٫ افسردگی

افسردگی بیماری است که در وضعیت خوابیدن، غذا خوردن و احساسمان نسبت به خود و دیگران تاثیر می‌گذارد.

علائم افسردگی بدون درمان ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها بر جای بماند. به همین دلیل خیلی مهم است که علائم هشدار آن را تشخیص دهیم و کمک بگیریم.

علائم: همه آدمها به یک صورت دچار افسردگی نمی‌شوند. اما معمولاً افسردگی موجب پایین آمدن انرژی، تغییر در وضعیت خوابیدن و غذا خوردن، مشکلات حافظه و تمرکز و احساس ناامیدی، بی‌ارزشی و منفی بودن می‌شود.

آزمایشات: برای تشخیص افسردگی آزمایش خون لازم نیست اما دکتر می‌تواند با پرسیدن یکسری سوالات این بیماری را در شما تشخیص دهد. اگر ۵ مورد یا بیشتر از علائم افسردگی را بیشتر از دو هفته در خود مشاهده کردید یا اگر این علائم در زندگی شما تداخل ایجاد کرد، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. دکتر برای بررسی سایر مشکلات، یک آزمایش و معاینه دقیق و کامل برایتان انجام خواهد داد. خستگی یا پایین آمدن انرژی، کم خوابیدن یا زیاد خوابیدن، ناراحتی و اضطراب مداوم، کاهش اشتها و کاهش وزن یا افزایش اشتها و افزایش وزن، نشان ندادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلا‌ً از آنها لذت برده می‌شد، بی‌قراری و آسیب‌پذیری، علائم جسمی که به درمان جواب نمی‌دهند مثل سردرد، دردهای مزمن یا یبوست و سایر اختلالات گوارشی، مشکل در تمرکز یا به خاطر آوردن، مشکل در تصمیم‌گیری، احساس گناه، بی‌پناهی و ناامیدی، فکر مرگ یا خودکشی ازجمله علاوم متداول افسردگی هستند.

۵٫ آرتروز روماتوئید

تشخیص این بیماری خودایمن همیشه آسان نیست اما علائمی وجود دارد که می‌تواند به تشخیص آن کمک کند.

این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن بر علیه خود کار می‌کند و به بافت‌های مفصلی سالم حمله می‌کند و گاهی‌اوقات باعث ایجاد تخریب‌های غیرقابل برگشت به استخوان‌ها و غضروف‌ها می‌شود.

علائم: بسیاری از علائم (مثل خستگی، پایین آمدن انرژی، بی‌اشتهایی و درد مفصلی) با سایر مشکلات مثل سایر انواع آرتروز مشترک است. همچنین کم‌خونی و بیماری تیوروئید که موجب خستگی می‌شوند نیز در افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید متداول است. روماتولوژیست‌ها به دنبال حداقل چهار مورد از این معیارها برای تشخیص آرتروز روماتوئید هستند. خشکی بدن در ناحیه مفصلی در صبح، تورم همزمان حداقل سه ناحیه مفصلی در بدن، حداقل یک تورم مفصلی در ناحیه مچ، قوزک پا یا مفصل وسطی یکی از انگشتان، درگیر شدن همزمان دو مفصل یکسان از دو طرف بدن، توده‌های بافت زیر پوست، ساییدگی استخوان مچ یا مفصل‌های دست که با رادیولوژی تشخیص داده شود.

آزمایشات: معاینه فیزیکی کامل توسط متخصص روماتولوژیست می‌تواند شواهد خوبی از بیماری را آشکار کند اما تستی هم برای اثبات وجود فاکتور روماتوئید که پادتنی در خون است وجود دارد. جواب این تست برای حدود ۸۰ درصد از افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید مثبت است.

۶٫ آپنه خواب

اگر وجود اینکه فکر می‌کنید به اندازه کافی استراحت داشته‌اید، با احساس خستگی از خواب بیدار می‌شوید ممکن است دچار این اختلال خواب باشید.

آپنه خواب اختلالی است که با وقفه‌های کوتاه تنفس در طول خواب شناخته می‌شود. در متداول‌ترین نوع آن، آپنه خواب انسدادی، مجاری بالایی هوا برای چند لحظه بسته می‌شوند که به مغزتان هشدار می‌دهد که بیدار شوید و دوباره تنفس کنید. فرد مبتلا به آپنه خواب انسدادی ممکن است در طول یک شب ده‌ها یا حتی صدها بار دچار این وقفه تنفسی شود.

علائم: آپنه خواب معمولاً با خمیازه کشیدن شناخته می‌شود که معمولاً با خستگی عمومی بدن در روز بعد دنبال می‌شود. ازآنجاکه آپنه خواب می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و سکته شود، آزمایش دادن برای آن خیلی مهم است.

آزمایشات: تشخیص آن نیازمند یک شب خوابیدن کامل در یک کلینیک یا بیمارستان است که در طول آن پلی‌سومنوگرام برای شما انجام می‌شود که تستی بدون درد است که بر الگوی خواب شما، تغییرات تنفسی و فعالیت مغزتان نظارت می‌کند.

۷٫ سندرم خستگی مزمن

این مشکل خستگی بسیار زیاد و شدید است که سریع اتفاق می‌افتد.

افرادیکه از این بیماری رنج می‌برند آنقدر احساس خستگی می‌کنند که انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های نرمال روزانه خود را ندارند و با کمی فعالیت خیلی زود خسته می‌شوند.

علائم: نشانه‌های دیگر این بیماری سردرد، درد عضلانی و مفصلی، ضعف، حساس شدن گره‌های لنفاوی و ناتوانی در تمرکز می‌باشد. سندرم خستگی مزمن بیماری بسیار گیج‌کننده است زیرا هیچ علت خاصی ندارد.

آزمایشات: هیچ آزمایشی برای تشخیص آن وجود ندارد. دکتر باید قبل از تشخیص این بیماری، عدم وجود مشکلات دیگر که علائم مشابهی دارند مثل لوپوس و مالتیپل اسکلروزیس یا همان MS را ثابت کند.